Home » Spill for alle

Spill for alle

Video- og dataspill er i dag en stor industri, og mye mer utbredt enn da de første skjermbaserte spillene begynte å bli veldig populære på midten av 80-tallet. Da var videospill også bare mulig å få som såkalte «cartridges», men nå kan man lett få tak i spill online, og begynne å spille dem bare noen få minutter etter at de er kjøpt og lastet ned.

Teknologien utvikler seg hele tiden, og det gjør også de som spiller spillene. På 80- og 90-tallet var det typisk for det meste bare unge menn og gutter som satt foran TV-en og spilte, og jenter som var glad i slikt ble ofte uglesett og betraktet som sære. Det er også mange spill som er rettet spesifikt mot menn, siden de kvinnelige figurene i videospill ofte er svært seksualiserte, noe som mer sjeldent kan sies om de mannlige karakterene.

Men nå er utvalget av videospill så enormt at det er mye som appellerer til kvinner også, og menge jenter har video- og dataspill som sin store lidenskap. Mange streamer mens de spiller og er åpne for chatting, og flere jenter og kvinner har mange fans som følger med mens de spiller.

 

Det er mye som tyder på at kjønnsfordelingen i spillverdenen er i forandring

Noen stiller seg spørsmålet om hvorfor det er flere jenter og kvinner som er gamere enn før, og kommer ofte frem til at ett av svarene er at det blir sett på som mer normalt enn før at begge kjønn interesserer seg for spill. Det vi ser er at områder som tradisjonelt har vært forbeholdt menn, som politikk, teknologi og bygningsarbeid, nå har dørene på vidt gap for at jenter og kvinner også kan inkluderes.

Dette er da også tilfellet med gaming, og spill som heller krever at du må løse innfløkte problemer eller drar ut på fantastiske eventyr appellerer nok mer til kvinner enn bare skyting og slåssing. Og heldigvis kommer det stadig flere slike spill.

Mange gamere har for eksempel blitt flinke til å snakke andre språk, både fordi de ofte chatter med folk fra andre land, eller på grunn av språket som brukes i selve spillene. Slike ting kan være veldig nyttige for unge mennesker som skal orientere seg i en stadig mer kompleks verden.