Home » En liberal by med et gjestfritt gaymiljø

En liberal by med et gjestfritt gaymiljø

Hva ønsker du å få ut av et opphold i Oslo? Er du musikkinteressert, eller kanskje du vil gå på en kunstutstilling? Eller er det sportsarrangementer som gjelder? Alt dette er med på avgjøre hvor i byen du kommer til å oppholde deg mest i, og hvilke områder som vil gi den ultimate opplevelsen av hovedstaden. Hvilket budsjett har du? 

Om du planlegger en tur til Oslo finnes det mange hoteller å velge mellom, og det lønner seg ofte å bestille på nettet via www.hotelioslo.com. Det er alltid en god idé å planlegge besøket så godt som mulig, og med en hotellguide unngår du nybegynnerfeilene.

Grünerløkka er bydelen med tettest konsentrasjon av kule barer, intime konsertscener, matsteder og puber. Bydelen for den kulturinteresserte! Løkka ligger ikke langt unna St. Hanshaugen og Youngstorget som også har mye å by på. Er du ute etter severdigheter? Ta deg en tur til Vigelandsparken og se på skulpturer, Munchmuseet, Operaen, Frammuseet eller Holmenkollen.

Kvinner på gaybar

Populære utesteder blant homofile og lesbiske i Oslo

Oslo har et avslappet og åpen homofilt miljø, og det finnes en rekke gaybarer for kvinner og menn rundt om i byen som tilbyr fantastisk musikk og deilige drinker.

Oslo har mye å by på når det gjelder uteliv og kultur, og som resten av Skandinavia er utestedene heldigvis ikke segregerte i forhold til legning. Men om man ønsker å treffe andre homofile og lesbiske, er det selvsagt større sjanse på disse stedene. Her får du musikk som spenner fra cheesy popmusikk til kjølig elektronika og hard techno, og alt der i mellom.

 • Ett Glass
  Ett Glass åpnet i 1996 og er et kjært utested som ligger midt i Oslo sentrum. Her får du både gode lunsjretter og middager samt et utsøkt vinkart.
 • London
  London er en av Oslos mest kjente homsebarer, og er en gammel traver som har holdt det gående siden 70-tallet.
 • SO
  SO ble kåret til årets utested på Gaygallaen 2011 og 2012. SO er først og fremst et sted for lesbiske, men homofile og heterofile er selvfølgelig også velkommen.
 • G Club
  G Club er et klubbkonsept som tar over utestedet Diplomaten hver fredag og lørdag. G Club har to dansegulv med elektronika, house og hits.
 • Fire
  Fire er annet klubbkonsept som dukker opp på ulike klubber i Oslo som Blå, Stratos og The Villa. Fantastiske DJ-er serverer godteposer med deilig klubbmusikk for deg som elsker å danse.

Er man i Oslo om sommeren er det verdt å få med seg Skeive dager og Oslo Pride. Dette er Norges største kulturfestival for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Denne festivalen byr på konserter, politiske debatter, kunstutstillinger og mye annet snadder, og har en fantastisk parade som er et vakkert skue. Oslo Pride tar sikte på å synliggjøre skeiv kultur og bidra til økt aksept og respekt. Ta med deg venner, kjærester og familie på denne herlige paraden som feirer skeiv kultur!

Oslo by har et variert tilbud innen de fleste sjangre, og med sin liberale gaykultur er det en fin by å feriere i, uansett legning.