Home » Avhengig?

Avhengig?

Avhengighet er hverken knyttet til kjønn eller seksualitet.

Alle kan faktisk bli avhengig, det spiller ingen rolle hvilken seksuelle legning du har, hvilket kjønn du er, hvilken sosial status du har eller hva lommeboken din sier. Det som har noe å si er hvorvidt du er tilbøyelig til å bli avhengig og hva det er som trigger nettopp deg.

Gjelder det deg?

Det finnes mye man kan bli avhengig av, for eksempel alkohol, gambling og narkotika. Den beste måten å se om det gjelder deg på, er hvorvidt avhengigheten tar over livet ditt eller ikke. Er det det eneste du tenker på fra du står opp til du legger deg? Er det der alle pengene dine går? Bekymrer du deg stadig for å få dekket behovene dine i forhold til avhengigheten? Og går det ut over dine relasjoner, gjennom at du lyver og stjeler for å holde ting gående.

Alkohol på ferien

Behandling?

Det fine er at det finnes tilgjengelig behandling for de fleste avhengigheter for eksempel alkoholisme behandling. Det er viktig at det er et tilgjengelig lavterskel tilbud slik at du kan få hjelp når du er motivert. Et sted som har nettopp dette er Vangseter, hvor du kan møte opp på kontoret i Oslo for uforpliktende samtale. Skulle du så ønske det, har de et tilgjengelig behandlingstilbud på Vangseter, som går over en viss periode. Her vil både du og dine pårørende få den hjelpen som trengs for å håndtere din avhengighet på beste mulige måte så du blir frisk.

Alkoholisme er et av våre store folkehelseproblemer. Statens institutt for rusmiddelforskning (Sirius) anslår at rundt 90 000 nordmenn er «storkonsumenter». Men mørketallene er store, tallet er nærmere 300 000, mener enkelte. Og den som fortsatt tenker at en alkoholiker er en som raver synlig rundt: Tro om igjen. De fleste er en del av normalbefolkningen. De er sånne som oss.