Home » Filmkveld og hygge!

Filmkveld og hygge!

Hva er vel bedre enn å arrangere en filmkveld med venner og bekjente?

Det finnes mange måter man kan arrangere den perfekte filmkvelden på, og her er en liste med noen punkter som kan følges:

  • Hvilken film står på programmet? 
Finn frem en film som både du, kjæresten og venner vil se!
  • Hvor mange er dere i selskapet? Er det en intim filmkveld for to, eller en hel skare som kommer på besøk? Om det bare er du og partneren din er det muligens lettere å finne noe som behager begge. Om filmkvelden står som en åpen invitasjon, kjør på en nisje som du vet du er god på. Hvem er favorittregisøren din? Hvilken sjanger foretrekker du? Komedie? Film Noir? Samfunnssatire? Skrekk?
    Potetgull og fjernkontroll
  • Hvor skal filmen ses? 
Sørg for å ha en perfekt location til anledningen. Tenk på sitteplasser, belysning, lyd og omgivelser. Skal dere se en vanskelig fransk film i gråtoner, kan det være lurt å tenke at lokalet eller rommet dere befinner dere i er uforstyrret for beste mulige opplevelse. Om det er en iskald skrekkfilm som står på agendaen, sørg for at lysene kan dempes og gardinene lukkes!Rigg opp riktig utstyr!
Dette er alfa og omega når det kommer til å vise film. Gjør en liten kvalitetssjekk før fremvisningen for å sjekke at alt er i sin skjønneste orden. Fungerer lyden?
  • Bildet? Er skjermen plassert i behagelig avstand til publikum?
  • Filmsnack
. Ingen film uten snacks! Her er det bare å slå seg løs. Sørg for at du og dine filmvenner har tilgang på chips, snop, leskende drikke som sprudlevann eller øl. For å imponere kan du servere nachos med ost, hjemmelaget guacamole og salsa. En sikker vinner!
  • Nå er det duket for filmfremvisning!
Når alt og alle er på plass, og alt er i sin skjønneste orden, er det bare å snurre film. Len deg tilbake og nyt!
  • Etter filmen er ferdig er det mange som liker å diskutere det man har sett. Hva med et lite «film-panel»? Hvordan oppfattet dere filmen i forhold til hverandre? Har dere forskjellige formeninger om tematikk, kvalitet, skuespillerprestasjoner og lignende? Kjør debatt!