Home » Et utrolig viktig arrangement

Et utrolig viktig arrangement

I en verden hvor det å være annerledes sjelden er akseptert, så jobber vi på spreng for å nettopp sprenge grenser. Homoseksualitet er dessverre fortsatt sett ned på her i verden, og selv i fremoverlente Norge så er vi heller ikke der vi skal være.

Likestillingen har rett og slett ikke kommet langt nok, og kommer en ut av skapet i Norge i dag, så vil en fortsatt motta mye motstand. Det er nettopp derfor eventer som:

Oslo Pride

Stockholm Pride

…og andre Pride festivaler er så viktige.

Et innblikk i det å være homofil

For det utrente øyet kan det virke som om Pride festivalene bare er en rekke homofile som kler seg opp og tar den helt ut. Det er nettopp dette som er poenget. I en verden der en må holde det inne, så er Pride en komplett motvekt. Selv om mange av de homofile under Pride neppe hadde kledd seg slik i hverdagen, så har de her en mulighet for å gi uttrykk for akkurat slik de vil se ut. Det være seg om de tar på seg en skikkelig lekker parykk, eller bare lar det minste bli overlatt til fantasien. Oslo Pride og Stockholm Pride er helt essensielle her i Skandinavia, hvor homoseksualiteten er så nære ved å bli akseptert. Mer om Stockholm Pride her.

Veien videre

Selv om både Oslo og Stockholm Pride gjør en god jobb, så er fremtiden klar for enda flere initiativ. Først og fremst handler dette om på et personlig nivå, der nordmenn så vel som svensker må kjempe for at flere får akkurat de samme rettighetene. Dette er da ikke snakk om rettigheter i henhold til loven, men heller sosiale normer. Der homofile kan gifte seg i kirken i dagens samfunn, så blir de fortsatt uglesett for dette. Mange ser også på homofile som skylden til mange sexsykdommer. Listen kunne gått i det uendelige, men det er det ingen grunn til. Enten du leser dette som homofil eller heterofil, så vet du godt hvilke utfordringer vi støter på. Kanskje skal du være motvekten og bidra til en forandring i dag?