Home » Pride festival i Norden

Pride festival i Norden

Stolt i Stockholm

I slutten av juli er det duket for største Pride festival i Norden, nemlig Stockholm Pride. Har du tenkt deg dit? Da er det på tide å booke hotell!

Pridefestivalen betyr mer enn regnbuer, parader og sukkerspinn. Den representerer vår stolthet over mangfoldet og toleranse for at alle mennesker uansett legning. Festivalen i Stockholm er kjent som en av nordens største festivaler og den er veldig spennende og fargerik. Så hva kan du forvente deg av årets festival?

En selvfølgelighet

At årets pridefestival i Stockholm åpnes av Conchita Wurst er egentlig en selvfølgelighet. Hun har dette året vunnet Grand Prix, på tross av alt kontroversen rundt hennes utseende og legning. Men det er ikke første gangen hun deltar på pridefestivaler i Norden, hun har nemlig vært på flere av pridefestivalene deriblant Pride Park i Östermalm.

Conchita vil delta i Allsang på Skansen den 29 juli, før hun synger låten ”Rise like a Phoenix” på åpningsgallaeni Pride Park den 30 juli.

Pride låten 2014?

Så er jo spørsmålet hvem som har Pride låten 2014 i Stockholm i år? Det er ingen andre enn Ola Salo sin låt ”I got you” som er produsert av Andreas Kleerup. Salo var ikke vanskelig å be når han først ble spurt om å lage denne låtensom beskrives som en pop-gospel låt med fengende rytmer. Høres navnet Ola Salo kjent ut sier du? Det er ikke rart ettersom han var fontfigur i bandet The Ark, men han har også spilt i flere musicals deriblant Jesus Christ Superstar. Han er selv åpent biseksuell og har kjempet for LGBT sine rettigheter i mange år.

Årets dogtag?

Hvert år får en designer muligheten til å skape årets dogtag, som lages spesielt for hver festival, dermed også et yndet samleobjekt etter hvert. Årets dogtag designes av Jessy Heuvelink som er ansvarlig for design hos J. Lindeberg. Heuvelink jobber også med å lansere sitt eget merke JH Nocturnal og dette armbåndet er en del av den første kolleksjonen.

Årets armbånd er et unisex armbånd i lær med teksten Celebrate Diversity. Heuvelink håper armbåndet kan være en påminnelse om at man skal feire den man er og være stolt, uansett hvor vanskelig det skulle være noen ganger.

Armbåndet kan fås når du kjøper en ukesbillett til festivalen som varer mellom 28 juli og 2 August. Det vil bare bli laget 5000 slike armbånd så her er det først til mølla som gjelder.

Pride flagg

Fristet?

Frister årets program deg såpass at du kunne tenkt deg å reise til Stockholm Pride? Da er det smart å booke hotell snart, slik at du ikke trenger bo for langt fra selve festivalområdet. Et hotel du kan prøve er Hotel Stockholm nær Stockholm Pride.

Husk at det er ikke bare parade og konserter som gjelder disse dagene. Gatene vil være fulle av spennende mat og spennende produkter som selges rundt omkring på området. Det vil være anledninger til å feste til langt på natt i omgivelser der det er en uforbeholden aksept for absolutt alle!